01

JG GRILL

 

 

Design:

VG Studio llc

Project Location:

Bellaire, Houston

Total Interior Design Budget: U$ 350 000

Scope: 4.000 sf

Stage: Concept 2014

 

Design Team:

Victoria Goldstein

Ane Gozalez Lara

Rendering:

Munjer Hashim

 

Concept Asian-Kosher fusion:

The restaurant includes a main hall and a private event space. Within each space quiet and noisy areas are defined by including rhythmic partitions composed of wooden 'gills'.  These artifacts dance around the space generating intimate pockets and defining general and circulation areas. The resulting atmosphere is both inviting and elegant.  The 'gill' partitions are designed to be digitally fabricated out of a foam and wood composite providing a sound-absorbing air pocket network inside and a calid/smooth wooden face.

 

 

 The Bar, rendered elevation

The Bar, rendered elevation

 Rendered bar section

Rendered bar section

 Restaurant Section

Restaurant Section

 The Bar Section

The Bar Section

 Main restaurant hall section

Main restaurant hall section