01

LOFT WITHIN A LOFT

 

 

Design:

VG Studio

Project Location:

3050 Av Figueroa Alcorta, Buenos Airess (1425)

Local Architect:

Arq Luciana Melicchio

Fabrication:

Nenee Estudio

La Botegatienda

Rendering:

Munjer Hashim

Total Interior Design Budget: U$ 100 000

Stage: Built 2016

 

 

 Buit interior

Buit interior

  Illumination study

Illumination study

IMG_6107.JPG
03.jpg
 CNC Routing PAttern

CNC Routing PAttern

 Pattern Variation Study

Pattern Variation Study

 Assembly sequence

Assembly sequence

 Back lighting

Back lighting

  Rendered Interior                                                     

Rendered Interior                                                     

   

photography credits: sol lisdero

 

 

                                     

"Bubble me not", the loft within a loft:

"Bubble me not" wall paneling system reveals depth without three dimensionality, thus preserving space in a small bedroom while conveying 'thick beauty' and precision.
The perforated panels become a guard-rail for the petit mezzanine above.
This system is both decorative and flexible, it allows for partitioning of space with some transparency in between adjacent 'sub-rooms'.  There is a second layer of pattern variation that is only perceptual, its generated by the intensity in backlighting.


Fabrication:
The system was calibrated to cut out panel perforations using minimal CNC router bit changes, thus achieving great variation in perforation sizes with an economy in overall cutting time. Both panels and substructure arrive to the site flat packed and get mechanically installed in a few simple steps.